System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Rubeola si sarcina

Rubeola si sarcina


Rubeola si sarcina

din 0 voturi

      3/23/2012

        Rubeola (pojarul german), este de obicei o boala usoara. Cu toate acestea, dacă sunteţi gravidă şi contactati rubeola, aceasta poate provoca leziuni grave copilului dumneavoastră nenăscut. Înainte de prima sarcina ar trebui faceti un test de sange pentru a verifica dacă sunteti imuna la rubeola. Dacă nu sunteti imuna, puteţi fi imunizata înainte de a ramane insarcinata.

        
Ce este rubeola?

        Rubeola (pojarul german) este o infectie cauzata de un virus. Aceasta este de obicei o boala usoaracare se manifesta prin eruptii cutanate, dureri în gât şi umflarea ganglionilor. Apare cel mai frecvent la copiii mici, dar poate afecta pe oricine.

        
Ce este sindromul rubeolei congenitale?

        Dacă sunteţi gravidă contactati rubeolă în primele luni de sarcina, exista o sansa mare ca virusul sa provoace leziuni severe bebelusului.Virusul afecteaza organele în curs de dezvoltare şi copilul se poate naste cu handicap grav - sindromul rubeolei congenitale. Complicatiile sindromului rubeolei congenitale includ cataracta, surditate, afectiuni pulmonare şi cardiace, anomalii ale creierului. Contactand rubeola în primele trei luni de sarcină, creste deasemenea riscul de a avea un avort spontan. 
        Riscurile de dezvoltare a sindromului rubeolei congenitale sunt mai mari în primele 16 săptămâni de sarcină. Cel mai mare risc este în primele 12 săptămâni de sarcină. Riscul este mult mai mic dacă ati trecut de saptamana 20 de sarcina.

        
Inainte de a ramane insarcinata

        
Trebuie faceti un test de sânge înainte de a rămâne gravidă! Testul de sange verifica anticorpii din sânge pentru a arăta daca sunteti imuna la rubeola. Chiar daca stiti ca ati contactat rubeola in copilarie, testul trebuie oricum facut, deoarece sunt cazuri cand imunitatea se peirde in timp.

  •         Copiii din Romania sunt imunizati împotriva rubeolei, ca parte a programului de imunizare de rutina din copilarie. Cu toate acestea, la un numar extrem de mic de copiii, imunizarea nu funcţionează bine. Cand acesti copii devin adulti, corpul lor nu are anticorpi suficienti pentru a-i proteja împotriva rubeolei. Este foarte important sa stim ca vaccinul impotriva rubeolei a fost introdus de curand in grila vaccinurilor obligatorii, asa ca tinerele femei nu au imunitate la rubeola daca nu au contactat-o pana in pezent sau daca nu s-au vaccinat din proprie initiativa.
  •         Singura modalitate de a verifica daca sunteti imuna este sa faceti o anliza de sange.
  •         Daca testul arata ca nu sunteti imuna, ar trebui sa va imunizati!

        
       
 Cand sunteti deja insarcinata

        Unul dintre testele care se fac la inceputul sarcinii este cel de a depista anticorpii pentru rubeola.

  •         La cele mai multe femei testul este pozitiv pentru anticorpi, ceea ce înseamnă că sunteti imuna.
  •         Daca testul este negativ (fără anticorpi), sunteti supusa la risc dacă intrati în contact cu rubeola. Trebuie sa stati departe de oamenii care ar putea avea rubeola. Odată ce copilul se naşte, ar trebui să va imunizat,i pentru a fi proteja împotriva rubeolei în viitoarele sarcini.

       
        
 Contactul cu rubeola in timpul sarcinii

  •         Dacă sunteţi gravidă şi intrati în contact cu cineva cu rubeola, trebuie să va adresati medicului dumneavoastra. Medicul ar trebui sa stie din fisa dumneavoastra personala, daca sunteti sau nu imuna la rubeola (asta in cazul in care ati facut in prealabil un test de sange). Majoritatea femeilor sunt imune datorita imunizarii anterioare şi nu se va dezvolta rubeola. Nu sunt necesare acţiuni suplimentare, dacă stiti ca sunteti imuna.
  •         Dacă nu suneti imuna şi intrati în contact cu cineva cu rubeola, atunci testele de sange pot fi concludente. Acestea pot spune dacă rubeola este in curs de dezvoltare inainte ca simptomele sa apara. Măsurile suplimentare depind de rezultatele acestor teste.
  •         Consultaţi un medic dacă sunteţi gravidă dezvoltati o boală care credeţi că ar putea fi rubeola. Alte virusuri pot provoca eruptii cutanate similare cu rubeola. Cele mai multe virusuri nu dăuneaza copilului nenăscut. Testele de sange pot confirma sau infirma rubeola în cazul în care este suspectata.

        
       
 Cum interpretam rezultatele testului

        Acest test este recomandat pentru determinarea prezentei in organism a anticorpilor anti rubeola de tip IgG si IgM, cu precadere in cazul femeilor insarcinate sau a celor ce isi doresc un copil.
        Daca rezultatele testului nu indica prezenta anticorpilor antirubeola IgG acest lucru inseamna ca persoana respectiva nu a fost niciodata expusa virusului rubeolei si nici nu a fost vaccinata impotriva acestuia, si prin urmare gradul de vulnerabilitate al persoanei respective este sporit. 
        Daca rezultatele testului indica prezenta anticorpilor IgG, dar absenta anticorpilor IgM, acest lucru indica faptul ca persoana respectiva a fost expusa candva in trecut virusului rubeolei, sau a fost vaccinat impotriva acestuia, si prin urmare organismul sau prezinta imunitate la aceasta infectie. In cazul nou-nascutilor aceasta situatie indica faptul ca anticorpii IgG au trecut din organismul mamei la fetus, avand capacitatea de a-l proteja pana la varsta de 6 luni. Daca in organismul unui nou-nascut sunt, in schimb, descoperiti anticorpi IgM, acest lucru se datoreaza faptului ca acesta a fost expus virusului rubeoliei in timpul sarcinii. Deasemenea prezenta anticorpilor de tip IgM, cu sau fara prezenta celor de tip IgG, indica faptul ca organismul a fost expus recent virusului rubeolei. 
        Daca testul este efectuat numai pentru depistarea anticorpilor IgM, exista posibilitatea ca rezultatele sa fie fals-pozitive, deoarece substantele folosite pentru realizarea testului interactioneaza si cu alte proteine din organismul uman. Tocmai din acest motiv este indicat ca testul sa fie efectuat atat pentru anticorpii IgM cat si pentru cei IgG.


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...