System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Cand si cum oprim alaptatul?

Cand si cum oprim alaptatul?


Cand si cum oprim alaptatul?

din 0 voturi

      3/27/2012

        Mamele care alapteaza au o nesiguranta in legatura cu momentul cand acest lucru trebuie sa inceteze. Prima regula cu care o mamica poate fi linistita, este ca nu exista nicio regula, intarcatul este o decizie intima intre mama si sugar, si nu poate interveni nimeni in luarea ei.
        Este bine sa alaptam copilul cat mai mult in primul an de viata, dar cel putin 6 luni. Aceasta este recomandarea data de organizatiile in domeniu.
        De multe ori mamele inceteaza alaptatul datorita contextului social; sfaturile familiei si ale prietenilor sau presiunea legata de reinceperea activitatii la locul de munca stau adesea la baza acestei decizii. Nu e bine sa dati curs unor astfel de sfaturi prea devreme. Alterori insa, indicatia medicului impune oprirea alaptatului.Atunci cand este vorba de boli si tratamente ale mamei care pot fi transmise prin lapte sau pot creea prejudicii sugarului.
        Cea mai buna metoda de a intrerupe alaptatul este demersul gradat si incet, initial cu fragmentarea meselor (alaptat si biberon), ulterior, renuntarea la cate un alaptat in favoarea biberonului care poate contine lapte de mama muls. Daca opriti alaptatul brusc, pe langa nesiguranta cu care o va primi copilul, propriul dumneavoastra organism va avea de suferit prin acumularea unei cantitati mari de lapte si aparitia riscului de mastita.
        Trebuie sa fiti constienta ca intarcatul timpuriu este plin de riscuri, dar in acelasi timp trebuie sa stiti ca in intreaga lume sunt mii de copii care primesc formula de lapte inca de la nastere. Renuntarea la alimentarea naturala se va realiza cu atat mai greu cu cat copilul a depasit varsta de 1 an. Micutilor le place sentimentul de intimitate si protectie realizat prin alaptat si vor opune cu siguranta rezistenta la tentative de deprivare. Cu rabdare vor descoperi noi tentatii si vor uita de sanul mamei!

        
        

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...