System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Alaptarea la san

Alaptarea la san


Alaptarea la san

din 0 voturi

      3/27/2012

        Singura persoana care hotaraste daca bebelusul va fi sau nu alaptat la san este mama. Asa ca ia cea mai buna decizie pentru copilul tau!
        Inainte de a te decide, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • Alaptarea la san constituie cea mai buna alimentatie pentru el, cea mai sanatoasa si cea mai consistenta.
  • Laptele matern este intotdeauna la indemana, intr-o forma sterila si la temperatura potrivita.
  • Laptele provenit de la mama contine toti anticorpii, acizii grasi nesaturati, sarurile minerale, proteinele si vitaminele necesare pentru ca bebelusul sa fie sanatos.
  • Un alt avantaj pentru femeile care tin la silueta lor, este ca alaptatul ajuta la slabit. In medie femeile care alapteaza consuma zilnic in plus 500 de calorii.
  • Mesel,e in cazul alaptarii la san, dureaza mai mult si mamica nu poate fi inlocuita de nimeni, numai daca foloseste o pompa de muls.
  • Mama trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si o igiena impecabila
  • Alaptarea la san este o binecuvantare atat pentru mama cat si pentru copil.
        La cate ore trebuie alaptat bebelusul?

       
Bebelusul trebuie hranit atunci cand doreste el. Alapteaza-ti bebelusul in functie de cum o cere ritmul lui propriu! Nu exista nici interval minim, nici maxim intre 2 mese. Totusi, nu confunda orice lacrima a copilului cu nevoia de hrana!
        Treptat, cu trecerea saptamanilor, si apoi a lunilor, bebelusul dumneavoastra isi va gasi ritmul propriu, ca de altfel si corpul tau. Sanii ti se vor umple de lapte la orele de masa ale copilului tau. Deci nu te stresa, toate se regleaza in timp!

        Cat dureaza o alaptare?

        Nu exista nici o durata minima, nici una maxima. Fiecare copil are ritmul sau propriu de a suge, si acest ritm trebuie respectat. Unii copii mananca rapid, iar altii nu se grabesc deloc. Asa ca lasa-ti copilul sa suga potrivit dorintei si nevoilor lui!

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...