System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Alimentatie nou-nascut

Alimentatie nou-nascut


Alimentatie nou-nascut

din 0 voturi

      9/22/2011

        Alimentatia este factorul cel mai important in dezvoltarea nou-nascutului. Laptele mamei contine absolut tot ce are nevoie bebelusul pentru a creste sanatos in prima luna de viata. Pe langa asta, alaptarea la san este cea mai economica si facila metoda pentru o mama de a-si hrani copilul. In cazul in care mama nu reuseste sau alege de buna voie sa nu alapteze la san, formulele de lapte suplimentate cu fier asigura nou-nascutului substantele nutritive de care acesta are nevoie.
         Lucrurile sunt destul de simple in ceea ce priveste alimentatia sugarului folosind formulele de lapte praf. Trebuie sa stiti daca din punct de vedere financiar va permiteti perimteti o astfel de alegere. Este important sa consultati medicul pediatru inainte de a lua aceasta hotarare. Un avantaj ar fi faptul ca puteti hrani nou-nascutul in orice situatie si mediu social, iar pentru ca laptele artificial este putin mai greu de digerat, bebelusul va cere mai rar de mancare.
        Pe de alta parte, este stiut ca alaptatul la san are o multime de beneficii si ca este metoda cea mai buna de hranire pentru copilul dumneavoastra. Stim cu totii ca este o incercare, atat pentru mama, cat si pentru nou-nascut. Daca bebelusul are avantajul de a avea un reflex care il ajuta sa gaseasca sursa de hrana si sa suga, mama trebuie sa invete sa se bucure de momentul alaptarii si sa stabileasca o legatura de comunicarela nivel psihic si fizic cu nou-nascutul. Partea buna este ca acest proces va fi ajutat in buna masura de reactiile normale fiziologice al amandurora.
        In primele zile sau saptamani nou-nascutul trebuie alaptat de 10 - 12 ori in 24 de ore, iar bebelusii hraniti cu formule de lapte au nevoie de mese mai putin frecvente, de 6 - 10 ori in 24 de ore. In alimentatia nou-nascutului este interzis sa introduceti orice fel de aliment solid sau lapte de vaca, iar daca hraniti bebelusul cu biberonul nu lasati sticluta in patutul copilului sau sprijinita de un obiect.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...