System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Prima luna de viata- ce trebuie sa stiti

Prima luna de viata- ce trebuie sa stiti


Prima luna de viata- ce trebuie sa stiti

din 0 voturi

      9/22/2011

        Nou nascut se numeste beblusul din momentul nasterii pana la 28 de zile. Ficare nou nascut este unic si are propria lui personalitate, dar in aceasta prima luna toti au multe caracteristici comune.
        O sa incercam sa va prezentam o lista cu toate aceste caracteristici:

 • Nou nascutul se bucura de o rezistenta crescuta in comparatie cu oamenii maturi. Temperatura corpului poate varia intre 36, 1°C si 37, 7°C fara sa fie o problema. De asemenea, un nou-nascut poate supravietui fara aer un timp mai indelungat decat un adult.
 • Bebelusul in prima luna pastreaza din viata intrauterina pozitia caracteristica a fatului, cu piciorusele si mainile indoite si stranse pe langa corp; aceasta pozitie devine tot mai relaxata, pe masura ce el creste.
 • Capul masoara un sfert din dimensiunea totala a copilului. Deoarece oasele craniului nu sunt inca sudate poate fi usor diform.
 • Nou-nascutul are adesea nasul turtit si acoperit de mici puncte de grasime galbui, care pot acoperi si restul fetei.
 • Este sa sughita, tuseasca, stranute, caste sau sa planga atunci cand simte un disconfort sau cand este singur.
 • Nu va speriati daca are glanedele mamare putin umflate, la fel si organele genitale. Este ceva normal.
 • Pielea nou-nascutilor poate fi putin cutata si vanata, acoperita cu o substanta grasa numita vernix caseosa si firicele fine de par numite lanugo. Pana la varsta de 1 - 2 luni, pielea nou-nascutului se descuameaza in mod continuu, din acest motiv fiind mai mereu uscata.
 • Nu are sitemul nervos deplin ajuns la maturitate, asa ca sa va asteptati la miscari involuntare: inghitit, supt, reflexul Moro, reflexul de prindere sau agatare, reflexul punctelor cardinale, etc.
 • Are toate simturile bine dezvoltate in afara de vaz. Nou-nascutul nu poate inca focaliza obiectele indepartate si vede bine doar la o distanta de pana la 20 cm.
 • La 8 - 14 ore de la nastere, nou-nascutul elimina o substanta numita meconiu, iar in prima saptamana de viata materiile fecale sufera modificari in fiecare zi, fiind numite scaune tranzitionale.
 • Doarme aproximativ 18 - 22 de ore pe zi, trezindu-se la intervale de cateva ore, in special datorita senzatiei de foame.
 • Greutatea normala la nastere este undeva intre 2, 4 g si 4, 2 g, iar inaltimea medie a nou-nascutului este intre 45 si 54 cm. In primele zile dupa nastere nou-nascutul pierde 7 - 10% din greutate, dar revine la greutatea initiala dupa alte cateva zile. Urmeaza apoi sa ia in greutate aproximativ 750 g pe luna si sa creasca cu 1 - 4 cm pe luna.
 • In mod absolut remarcabil, un nou-nascut are capacitati cognitive, fiind capabil sa imite mimica faciala a celorlalte persoane, cum ar fi scosul limbii sau modelarea buzelor in forma de "O"
.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

pe aceeasi tema...

Lauzia

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...