System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Bebelusul la 6 luni

Bebelusul la 6 luni


Bebelusul la 6 luni

din 1 voturi

      9/20/2011

        In cea de a 6-a luna bebelusul castiga in greutate cam 500 de grame. Deci va cantari 6500-7000 de grame, se poate si peste. Lungimea sa este de aproximativ 66 de cm. In general bebelusii isi dubleaza greutatea pana in luna a 6-a si si-o tripleaza pana la un an. Acest lucru este valabil la copiii nascuti la termen, nu la cei nascuti prematur.
        Reamintim, copiii nu cresc la fel in lungime si greutate. Depinde foarte mult de tipul constitutional mostenit de la parinti. Ei pot fi lungi si slabi, sau scunzi si rotunjori.

        Dezvoltarea fizica si psihomotorie

        La 6 luni bebelusul realizeaza mai multe decat luna precedenta. Se poate intoarce de pe o parte pe spate, se rostogoleste chiar de pe burta pe spate.
        Se poate ridica cu putin ajutor din partea voastra; ii intindeti 2 degete, in felul asta mai mult ii dati impresia ca este ajutat, lasand mare parte din efort pe seama sa. Puteti face asta ca pe un exercitiu, sistematic. El se va bucura, insa nu trebuie sa-l obositi prea tare.
        Poate chiar singur sa se traga in sus, daca se prinde cu mainile de ceva. Daca il tineti in picioare, incepe sa sara.
        Isi inalta capul cand sta pe spate si isi poate ridica toracele si capul, cand sta pe burta.
        Poate sta in sezut, daca este sustinut. Nu aveti pretentia sa stea singur. Majoritatea bebelusilor stau bine in sezut abia la 7-9 luni.
        Acum isi intinde ambele maini pentru a prinde un obiect, iar uneori foloseste o singura mana. Agita in mod voit si articulat un obiect zornaitor si deseori se uita la el in acelasi timp.
        La 6 luni, bebelusul imita unele sunete simple, canta si vorbeste, folosind una sau doua silabe, ca de exemplu: pa, ma, au, ca, mu etc.
        Rade, gangureste si scoate sunete ascutite, consumandu-si astfel si surprusul de energie.
        Recunoaste si raspunde in conformitate cu diferite tonuri emotionale ale vocii mamei. Intoarce capul spre directia din care se aude zgomot si mai ales spre vocea mamei.
        Este inca prietenos cu strainii, dar uneori da semne de anxietate cand isi pierde mama din ochi. Isi recunoaste foarte bine mama, printre alte persoane straine.

        Aceasta este dezvoltarea medie a bebelusului de 6 luni. Nu trebuie sa va faceti absolut deloc griji daca bebelusul vostru nu corespunde acestei descrieri.

        Aparitia primilor dinti

       
In jurul lunii a 6-a apar si primii dinti. Eruptia dentara nu are insa o data fixa. De multe ori poate avea loc mai devreme sau mai tarziu, fara a se considera ca este o problema.
        De obicei apar incisivii mediani inferiori, deci dintii de jos, dar e posibil sa apara intai cei de sus. De asemenea, e posibil ca bebelusul de 6 luni sa aiba deja 4 dintisori. Acest lucru tine de ereditate.
        Pentru o dentitie sanatoasa, foarte importante sunt o expunere suficienta la soare, o alimentatie buna si echilibrata, care sa contina de ajuns calciu, fosfor, vitaminele D, A si C, regasite in lapte, fructe si legume.

        Alimentatia

        Pana la 6 luni, laptele de mama trebuie sa constituie alimentul de baza. Cu tot efortul, nu renuntati sa va alaptati copilul.
        In aceasta luna incepe diversificarea. Se adauga treptat supa, branza proaspata de vaci, galbenusul de ou.
        La aceasta varsta, copilul invata sa manance. E timpul sa incerce sa bea din cescuta. In lunile de vara, apa sau sucul de fructe pot fi baute din altceva decat din biberon.
        Invatati bebelusul sa fie independent. Imediat ce sta singur in sezut, ii puteti oferi cescuta pentru a se autoservi. Bineinteles ca la inceput va varsa o oarecare cantitate pe hainute, pe jos sau chiar pe pereti, daca se enerveaza.
        Sa nu cumva sa il certati, ci stati deoparte si laudati-l pentru indemanare. Cel mult dojeniti-l, dar fara sa simta agresivitate, caci cu timpul se va inhiba.
        Stangacia copilului, urmata de micile accidente, nu trebuie sa va enerveze, ci trebuie sa va faca sa repetati manevra, cu calm si hotarare si in zilele urmatoare.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...