System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Bebelusul la 4 luni

Bebelusul la 4 luni


Bebelusul la 4 luni

din 0 voturi

      9/20/2011

         La 4 luni ritmul dezvoltarii copilului este tot mai accelerat. El este din ce in ce mai activ si face miscari tot mai complexe. In mod normal greutatea unui bebelus sanatos ar trebui sa fie dublul greutatii de la nastere. Daca la nastere a avut 3000 de grame, la varsta de 4 luni ar trebui sa aiba in jur de 6000 de grame. Si-n lungime a crescut destul de mult. Daca la nastere avea 50 de cm, acum are aproximativ 62 cm. Nu conteaza daca este mai scund sau mai inalt, daca are o greutate mai mica sau mai mare, important este sa fie sanatos si sa creasca de la o luna la alta.
        Nu trebuie facuta greseala de a-i compara cu alti copii de varsta lui. Asa cum si adultii nu seamana unii cu altii, la fel si bebelusii, fiecare are metabolismul si ritmul sau de dezvoltare.
        La 4 luni muschii sunt suficient de dezvoltati pentru a permite copilului miscari tot mai variate. Bebelusul se intoarce singur de pe burta pe o parte. Isi tine capul destul de bine cand este ridicat in brate, iar culcat pe spate, reuseste sa isi ridice capul si umerii si chiar incearca sa se aseze. Culcat pe burta, isi ridica toata jumatatea superioara a corpului, sprijinindu-se pe coate. Isi misca mainile tot mai sigur, ba chiar le articuleaza voluntar.
        Este curios si tot mai interesat de tot ce-l inconjoara. Zambeste persoanelor cunoscute si poate rade chiar zgomotos. Murmura si incearca deja inflexiuni ale sunetelor pe care le emite.
        Cauta sa prinda cu mana tot ce gaseste in jur. La 4 luni, bebelusul urmareste cu privirea tot ce se misca. Cand ii aratati un obiect interesant sau o jucarie noua, se bucura tare mult si isi manifesta bucuria scotand sunete stridente si dand din picioare.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...