System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bebelusului

Ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bebelusului


Ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bebelusului

din 0 voturi

      3/27/2012

         Pentru a avea un bebelus sanatos trebuie sa-i oferim o gama variata de alimente, care sa-i aduca aportul necesar de vitamine, saruri minerale, proteine, lipide si glucide.

        Legumele, zarzavaturile si fructele

        Nu au un aport energetic foarte mare, fiind sarace in proteine,lipide si cu un continut variabil de glucide, dar sunt bogate in saruriminerale, calciu, fosfor, potasiu si fier, in combinatii usorasimilabile in organism. Contin cantitati importante de vitamina C,vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A. Ele nu se digera, dar au un rol important in formareabolului fecal. Pot fi iritante pentru mucoasadigestiva a sugarului datorita continutului de celuloza, de aceea se dau la inceput sub forma de sucuri,apoi sub forma de supa de zarzavat, piureuri de fructe si zarzavaturifin pisate.

        La 2-3 luni sunt recomandate sucul de morcovi, de mere si cel deportocale . Dupa 4 luni se poate introduce si pulpa de fruct,pasata bine, fara coaja. Se poate da si in amestec cu biscuiti. Incepand culuna a patra, bebelusul poate sa manance si piersici. Coacazele,afinele, agrisele, pasate foarte bine, se pot da din luna a cincea,avand un bun efect antidiareic. Sucul de rosii, de struguri, pulpa derosii si chiar visinele se pot administra de la 5 luni jumate.

        Capsunele, zmeura si fragile se pot da din luna a sasea, dar cu rezervedeoarece ele pot crea alergii. Bananele se pot da dupa luna a cincea, asasea (pulpa diluata in ceai), strugurii si caisele dupa luna a noua,iar gutuile, sub forma de compot si pasate, dupa luna a 10-a, cu un bunefect antidiareic.

        Carnea

       
Sugarului i se poate da carne de vita, vitel, pasare (gaina, pui), peste slab, ficat de vitel, vita, pasare (dupa 7 luni). nu se da sub nicio forma carne grasa, carne provenita de la un animal batran, carne de porc, miel sau vanat.

       Dupa varsta de 4-5 luni, un sugar poate sa manance 20-30 de grame de carne, de 3-4 ori pe saptamana. Se fierbe inabusit cu apa si se faramiteaza cu mixerul. Se poate da fiue simpla, fie amestecata cu pireul de legume.

       
 Fainoasele

       
Fainoasele reprezinta alimente calorice extrem de dezechilibrate. Elecontin proteine in proportie de 7-12%, lipide 0,5-5%, glucide 65-75%.  Sunt sarace in vitamine si saruri minerale.

         Primul folosit in alimentatie este orezul, sub forma de fiertura de boabe sau faina. Stiut fiind faptul ca orezul are ca efect constipatia, acesta se recomanda ca un bun tratament pentru diaree. Dupa 8-9 luni se poate da si sub forma de boabe.

        Atentie! Fainoasele retin apa in organism! Folosite in exces pot duce la forme speciale de distrofie, rahitism si anemie!

        Lactatele

       
Pe langa lapte, care e nelipsit din alimentatia sugarului, trebuie sa-i asiguram zilnic, o portie sau chiar doua de branza proaspata sau iaurt. Calciul e foarte important pentru dezvoltarea copilului si trebuie sa i-l administram sub diferite forme.
    

        

        


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...