System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Lauzia

Lauzia


Lauzia

din 2 voturi

      9/20/2011

       Lauzia cuprinde de obicei primele 6 saptamani dupa nasterea copilului. In realitate e nevoie de mai multe luni, uneori chiar de un an, pentru refacerea modificarilor fizice, emotionale si sociale aparute dupa nasterea unui copil.
        Aceasta perioada postnatala poate fi foarte obositoare pentru noua mama. Ea are nevoie de somn, hrana, liniste si de mult ajutor pentru a se ocupa de noul nascut. Datoria mamei este sa noteze modificarile din corpul sau, pe masura ce se reface in perioada lauziei, datoria personalului medical este sa determine daca aceste modificari sunt normale sau nu.
        In maternitate cele mai multe lauze stau cam o saptamana, tendinta moderna este de 1-2 zile. Personalul medical le va cerceta temperatura, pulsul, tensiunea arteriala si evolutia vindecarii eventualelor suturi. Pot recomanda mamelor sa puna pungi cu gheata pentru a preveni inflamatia locala, vor examina picioarelor pentru semne de tromboza, conditia uterului pentru involutie, scurgerea lohiilor si starea lor emotionala.
        Uterul se micsoreaza indata dupa nastere. Luza constata ca a devenit mai supla, aratand totusi ca o gravida in luna a cincea. Va reveni mai repede la forma prenatala daca practica exercitii fizice.
        Crampele uterine apar in abdomenul inferior timp de cateva zile, pe masura ce uterul se contracta si revine la marimea lui dinaintea sarcinii. Cu cat sunt mai puternice, cu atat lauza va sangera mai putin. Crampele sunt accentuate de alaptare.
        Alaptatul scade durata, suptul produce oxitocina care ajuta la micsorarea uterului si a sangerarii. Scurgerea lohiilor trece prin trei faze pe masura ce locul unde a fost inserata placenta se vindeca.
        In primele cateva zile sunt de culoare rosu deschis, ca o menstruatie abundenta si pot obtine cateva cheaguri. Catre sfarsitul primei saptamani volumul lor scade treptat si devin maronii si mai subtiri. In urmatoarele saptamani scurgerea scade tot mai mult si culoarea se schimba in roz, apoi galben-galbui sau incolora. Lohiile trebuie sa aiba un miros proaspat, ca de sange menstrual.
Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...