System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Epiziotomia

Epiziotomia


Epiziotomia

din 0 voturi

      2/22/2010

        Epiziotomia este o incizie chirurgicala la nivelul perineului (zona dintre vagin si anus) realizata de medic inainte de nastere pentru a largi deschizatura vaginului si a face loc fatului.
        Acum cativa ani, obstetricienii practicau epiziotomia de rutina, pentru a grabi nasterea si a preveni ruputrile vaginale, mai ales la mamicile aflate la prima nastere, in ideea ca o taietura curata, dreapta se vindeca mai usor decat o ruptura spontana, "franjurata". Multi medici credeau ca o epiziotomie ar preveni unele complicatii, asa cum este incontinenta urinara.
        Dar in ultimii 20 de ani multe studii au aratat ca nu este cazul. O epiziotomie nu protejeaza in niciun fel tesutul vaginal sau muschii planseului pelvin. De fapt, este chiar posibil sa provoace unele probleme. Din acest motiv, multi medici obstetricieni considera ca epiziotomia nu ar trebui sa fie o interventie de rutina. Problema este ca nu toti sunt de acord si exista inca spitale in care se face aceasta taietura, fie ca este necesara, fie ca nu.
        
        Situatiile in care este necesara epiziotomia:
   
  • Atunci cand copilul este foarte mare si nu are loc sa iasa prin vagin.
  • Atunci cand prezentatia este anormala si medicul are nevoie de mai mult loc pentru a manipula fatul.
  • Atunci cand se folosesc procedurile nasterii asistate si medicul are nevoie de mai mult loc pentru a introduce forcepsul sau vacuumul.
  • Atunci cand trebuie grabita nasterea pentru ca fatul da semne de stres.

        Dar multe mamici nu prezinta aceste complicatii si totusi sunt taiate. Practic nu poti face nimic pentru a te asigura ca ti se va face epiziotomia numai daca este nevoie. Singura solutie este sa discuti cu medicul tau si sa afli care este parerea lui vis-a-vis de aceasta interventie. Intreaba-l in ce conditii face epiziotomie si ce ar putea face pentru a o preveni. De asemenea, intreaba ce ai putea face tu pentru a preveni interventia. Masajul perineal, inceput cu cinci-sase saptamani inainte de nastere ar putea sa faca perineul mai elastic, reducand riscurile unei epiziotomii sau ale rupturilor spontane. Totusi, acest masaj nu garanteaza nimic. Daca medicul foloseste forcepsul sau daca fatul este foarte mare, probabil va fi nevoie de taietura, in ciuda masajului.
        Daca pana la urma este nevoie de epiziotomie, medicul iti va face o anestezie locala in zona perineului (daca perineul este deja amortit sau foarte intins din cauza presiunii exercitate de capul copilului este posibil sa nu se mai faca acea injectie cu anestezic), apoi va face o incizie mica cu ajutorul unei foarfeci chirurgicale.

        Dupa expulzie, ti se va face inca o injectie cu anestezic, apoi se va coase rana.


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...