System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Etapele nasterii

Etapele nasterii


Etapele nasterii

din 0 voturi

      2/22/2010

Prima etapa a nasterii
        
        In prima etapa a nasterii contractiile devin din ce in ce mai intense, cu o durata mai mare si vor aparea la intervale de timp mai mici. Cervixul se dilata acum. Daca copilul este intr-o pozitie posterioara ( cu ceafa in sens opus spatelui Dvs.) situatie intilnita la una din 4 nasteri, puteti simti o durere sau o presiune puternica la spate si acesta poate sa nu dispara in totalitate intre contractii. Pe masura ce cervixul se deschide veti vedea mai mult mucus si singe. Va trebui sa va opriti din plimbare in timpul contractiilor.

        
Etapa de tranzitie

        Pe masura ce colul atinge dilatarea completa, contractile capa o frecventa de una la cateva minute. Pentru ca fatul incepe sa se miste in jos in pelvis, pozitiile care erau comfortabile inainte nu mai sunt si acum. Puteti avea varsaturi, frisoane, transpiratie abundenta. Toate acestea sunt greu de suportat, dar va comunica un lucru: nasterea copilului se apropie. Tranzitia, desi intensa, e de obicei cea mai scurta parte a nasterii.

       
 Etapa a doua a nasterii

        Cand, in urma contractiilor din faza de tranzitie, cervixul s-a deschis complet, cele mai multe femei au o dorinta puternica sa impinga fatul afara. Veti fi incurajata sa va scremeti la fiecare contractie si sa respirati in timp ce impingeti. Tendinta naturala este de a va tine respiratia, dar acest lucru nu face decat sa va risipeasca energia. Incercati sa va relaxati intre contractii. Daca membranele nu s-au rupt pana acum, se vor rupe in aceasta faza. Poate ca veti avea nevoie de de o epiziotomie (o taietura mica la nivelul mucoasei vaginale, cu scopul de a evita rupturile spontane de tesuturi). 

 
       Etapa a treia a nasterii

        Aceasta faza incepe dupa ce copilul a fost nascut si se sfarseste odata cu eliminarea completa a placentei. Este cea mai scurta faza. In general nu dureaza mai mult de o jumatate de ora. Dupa nasterea copilului, vi se poate administra o injectie cu oxytocin sau oxytocin si ergometrine. Aceste substante sunt preparate hormonale care ajuta uterul sa se contracte eficient si sa elimine placenta dupa nasterea copilului.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...