System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Sfaturi ca sa nu te ingrasi prea mult

Sfaturi ca sa nu te ingrasi prea mult


Sfaturi ca sa nu te ingrasi prea mult

din 0 voturi

      1/6/2010

         Un program alimentar organizat, cu mese regulate, te va ajuta sa nu teingrasi mai mult decat este necesar pentru dezvoltarea bebelusului. Nu uita: obezitatea in timpul sarcinii nu inseamna un bebelus maisanatos, ci un travaliu mai dificil si un risc ridicat de avort.

          Iata cateva sfaturi de care poti tine cont pentru a nu te ingrasa prea mult:


         Incearca sa nu te ingrasi in primul trimsetru!
        Oricat de mult ti-ai dori ca cel mic sa creasca mare si sanatos, nuexagera cu mancatul doar ca sa capeti proportii. Tine minte ca pana in al doilea trimestru nu este cazul sa iei prea mult in greutate. In aceasta perioada esterecomandat sa te ingrasi cu pana la jumatate de kilogram pe luna. Gravidele au nevoie de numai 300 de calorii in plus pentru a sustinebuna dezvoltare a copilului. Femeile care au o greutate normala artrebui sa se ingrase intre 11,5 si maximum 15,5 kg, in timp cegravidele supraponderale nu ar trebui sa sara de 12 kg (pot lua ingreutate si numai7 kg). In cazul femeilor care au sub greutateanormala, medicii spun ca se impune ca acestea sa se ingrase intre 12,7si 18 kg.

        Mergi 15 minute pe jos zilnic!
        Oricata grija ai avea cu alimentatia, este important sa faci miscare in fiecare zi.

        Bea multe lichide!
        Chiar daca drumurile la toaleta te scot din minti, nutritionistii tesfatuiesc sa te hidratezi suficient, cu 8-10 pahare de lichide pe zi.Apa este cea mai buna. In sarcina, hidratarea este mai importanta caniciodata din cauza volumului mare de sange al corpului. O cantitateoptima de lichide mai taie si din senzatia de foame. Nu exagera nici cubauturile care contin multa cafeina, de tipul ceaiului verde saucafelei.

        Nu consuma zahar sau sucuri artificiale!
        Evita sucurile indulcite, care mustesc de calorii, si inlocuieste-le cu lapte, apa plata sau bauturi neindulcite. In locul zaharului din prajituri sau ciocolata, consuma zahar sub formade carbohidratati, din paste fainoase, sau zahar din fructe.

        Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...