System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Testele de sarcina

Testele de sarcina


Testele de sarcina

din 0 voturi

      11/11/2009

        Toate testele de sarcinafunctioneaza pe principiul detectarii unei substante hormonalespecifice in sange sau in urina, substanta care este prezenta doaratunci cand femeia este gravida. Aceasta substanta, gonadotropinacorionica umana, se numeste colocvial hormonul sarcinii.
        Multe femei utilizeaza  pentru a afla daca sunt insarcinate un test deurina care are avantajele ca este relativ ieftin, usor de folosit sipoate fi aplicat acasa fara asistenta medicala. Daca rezultatul estepozitiv – rezultatul fiind interpretat potrivit instructiunilor dinprospectul testului de sarcina -, trebuie sa vaprogramati cat mai curand o consultatie ginecologica. Medicul vaconfirma diagnosticul printr-un test de sange si o examinare pelviana.Exista doua tipuri de teste de sange: unul cantitativ (care masoaraconcentratia exacta de hormon al sarcinii in sange, putand detectachiar cantitati foarte reduse ale acestei substante) si altul calitativ(care da un simplu raspuns “da” sau “nu” la problema daca suntetigravida, fiind similar cu un test de urina in privinta acuratetei).
        Testele de sange va pot spune daca ati ramas insarcinata in interval de 6-8 zile dupa ovulatie (dupa ce ovarul a secretat un ovul), iar testele de urina pot detecta sarcina dupa circa doua saptamani de la ovulatie. Insa unele teste de urina mai sensibile va pot spune daca sunteti gravida la 6 zile dupa conceptie sau la o zi de intarziere a menstruatiei. Testele de sarcinapentru acasa pot fi cumparate din farmacii dar si din multe magazinegenerale. Procedura de aplicare difera de la test la test: unelepresupun colectarea urinei intr-un recipient si scufundarea unei tijein lichid, sau picurarea urinei cu pipeta intr-un container special.Testele variaza si in privinta intervalului cat trebuie sa asteptatipana apare rezultatul marcat prin culoare sau printr-un semn “+” sau“-“.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

pe aceeasi tema...

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...