System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Bebelusul la 5 luni

Bebelusul la 5 luni


Bebelusul la 5 luni

din 0 voturi

      11/9/2009

Inaltime:  Baietei: 61-72 cm; media: 66,5 cm
                Fetite:  60-70 cm; media: 65 cm

Greutate: Baietei: 6-9,2 kg; media: 7,6 kg
                Fetite:   5,6-8,6;  media: 7,1 kg

Perimetru cranian: 40-46 cm; media: 43 cm

        Mesele
        Acum alimentatia incepe sa se diversifice. Cu toate astea, la cele 5 mese pe care le are, trebuie sa consume cel putin 500 de ml de lapte, de preferabil dimineata si seara. La pranz piureurile de legume ii aduc gusturi noi, iar la cina cele de fructe sau compoturile, sunt cu adevarat savuroase. Insepand cu 6 luni laptele se schimba, trecandu-se la lapte de continuare, destinat bebelusilor mai mari.
        Miscarile
        Cel mai bine se simte pe spate bebelusul pentru ca poate vedea mai bine in jurul lui, poate face piruete, se poate agita. Daca sta pe burta isi ridica foarte bine capul. In repaus, bratele si picioarele sunt destinse. Va putea in curand sa se intoarca singur pe burta, dar nu va mai sti sa revina in pozitia pe spate.
        Somnul
        Acum are un program de somn cat de cat fix. In mod normal doarme 10-12 ore noaptea si mai doarme in 2 reprize pe zi. Sunt si copii care dorm de mai multe ori pe zi, dar in reprize mai scurte.
        Simturile
        Este o perioada in care bebelusul este foarte vesel. Se joaca cu obiectele din jurul lui, le priveste, le vorbeste. Acum gangureste foarte mult, fie din placere, fie ca sa va raspunda dumneavoastra. Continua explorarea propriului corp si este foarte sensibil la intonatii. Cele mai bune jucarii pentru el sunt propriile maini.
        

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...