System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 30

Saptamana 30


Saptamana 30

din 0 voturi

      11/4/2009

         In saptamana 30 de sarcina, bebelusul cantareste circa 1300 de grame si masoara aproximativ 38 de cm.
        Copilul are acum un program regulat de somn iar mama deja il cunoastefiind capabila sa descopere cand fatul doarme si cand acesta estetreaz. Ceea ce nu inseamna ca programul de somn al mamei este acelasicu cel al copilului. Fatul a crescut acum, atat de mare, incat ocupaaproape intreaga cavitate uterina. Micutul se misca si se joaca destulde mult acum. Acum este momentul in care copilul incepe sa sepozitioneze pentru nastere, pentru inceput punandu-si capul pe oaselepelviene ale mamei.
        Creierul copilului se dezvolta destul de mult in aceasta perioada. Dealtfel, creierul antreneaza acum ochii pentru vedere si plamanii pentrurespirat. Copilul este capabil sa vada ce se intampla in uter si poatediferentia lumina de intuneric, fiind de asemenea capabil sadiferentieze o sursa de lumina si sa o urmareasca. De acum rata decrestere incetinste considerabil, micutul avand complet dezvoltatetractul digestiv si plamanii.
        Acum va aflati la mijlocul trimestrului altreilea, sau altfel spus in a 8-a luna de sarcina. Deci mai aveti numai9 sau 10 saptamani pana la marele eveniment: nasterea copilului. Deaceea veti deveni ceva mai nelinistita si timpul va parea ca se scurgemult prea incet. Acum este momentul sa va linistiti si sa va relaxati.Alaturi de partenerul de viata discutati si planificati evenimentele ceurmeaza a se desfasura: travaliul, nasterea si ingrijirea nou-nascutului.
        S-ar putea sa va simtiti destul de obosita si lipsita de vlaga datoritaschimbarilor bruste de dispozitie, somnului agitat, greutatii excesive,lipsei de aer si asa mai departe. Totusi avand o atitudine pozitiva petot parcursul sarcinii puteti reduce toate aceste simptome. Incercatisa discutati problemele pe care le aveti cu medicul care va are insupraveghere pe parcursul sarcinii si in cazul in care problema estegrava luati tratamentul recomandat de medic.Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...