System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 28

Saptamana 28


Saptamana 28

din 0 voturi

      11/4/2009

         In saptamana 28 bebelusul cantareste aproximativ 900 d egrame si cantareste  circa 35 de cm.
        Pielea micutului este inca zbarcita dar sub ea se dezvolta straturi degrasime. Un strat de fire subtiri de par numit languo si vermix-ul, unstrat protector, imbraca copilul la exterior. Copilul a deschis dejaochii iar sprancenele si pleoapele sunt deja formate.
        Ultimele doua luni de sarcina sunt vitale pentru maturizarea sistemelorsi a organelor corpului, ele ajutand copilul sa se nasca fara problemesi sa se adapteze repede conditiilor din afara uterului. Plamanii seapropie de maturitate iar miscarile respiratorii sunt coordonate siregulate. Daca este baiat, testiculele vor cobora acum in scrot.Copilul va castiga semnificativ in greutate pe masura ce sarcinaavanseaza. Creierul se dezvolta si mai mult devenind un organ maicomplex cu excrescente si santuri specifice, pe suprafata sa. Deasemenea numarul de tesuturi cerebrale se va mari in perioada imediaturmatoare. Parul de pe cap continua sa creasca iar genele sisprancenele devin vizibile.
        Simptomele sarcinii vor deveni din nou accentuate pe masura ce vaapropiati de sfarsitul sarcinii, astfel veti avea parte de crampe lanivelul picioarelor, constipatie, insomnie, urinari frecvente sihemoroizi datorati presiunii excesive in partea inferioara a corpului.
        Din timp in timp este posibil sa simtiti contractii de tipBraxton-Hicks. Acesta este un fenomen normal generat de faptul caorganismul se pregateste de adevaratele contractii. De obicei uterul secontracta pe toata perioada vietii unei femei dar abia atunci cand este"plin" contractiile devin sesizabile.
        S-ar putea sa credeti ca mai este mult pana la nastere, totusi esteindicat sa faceti anumite pregatiri: ar fi cazul sa aveti cameracopilului gata, sa ii fi cumparat deja hainutele dar si jucariile decare veti avea nevoie in curand. Acum este momentul sa faceti ultimilepregatiri, sa cumparati un landou, precum si ce va mai trebuie pentrucopil avand in vedere ca inca aveti mobilitate si va puteti ocupa deaceste aspecte.
        De asemenea puteti sa adunati toate produsele necesare copilului(scutece, servetele umede, etc)si sa decorati camera copilului asa cumva place, desi se stie ca unele mame prefera sa faca acest lucru dupanasterea copilului.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...