System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 26

Saptamana 26


Saptamana 26

din 0 voturi

      11/4/2009

         In saptamana 26 de sarcina , bebelusul cantareste in jur de 730 de grame si masoara aproximativ 33 de cm.
        Copilul creste si se dezvolta constant. Pana acum ochii copilului au fost inchisi, dar acum acestia se vor deschide iar in saptamanile urmatoare copilul va incepe sa clipeasca din ochi. De altfel dezvoltarea ochilor copilului este acum aproape completa. Pe toata perioada cat copilul este in burtica mamei, ochii oricarui copil vor fi de culoare albastra, urmand ca mai tarziu dupa nastere, aceasta sa se schimbe.
        Desi mai are pana la nastere, in a 26 a saptamana, copilul seamana leit cu un nou nascut. In aceasta perioada principala evolutie a micutului este aceea ca i se dezvolta simtul tactil si de asemenea incepe sa raspunda la atingeri. Inima sa a inceput sa pompeze sange iar in plamani se dezvolte vase de sange in timp ce copilul incepe sa faca exercitii de respiratie. Este evident sistemul circulator al copiluluia devenit pe deplin functional.
        In aceastra perioada cele mai multe femei pot avea parte de contractiile de tip Braxton Hicks. Este posibil ca unele sa aiba parte si de dureri in zona aflata imediat sub coaste deoarece copilul isi intinde mainile si picioarele in acea zona. Iar durerea poate f iatenuata printr-o schimbare de pozitie.
        Continuati sa luati in greutate din ce in ce mai mult. Totusi greutatea dumneavoastra totala poate sa varieze de la zi la zi sau chiar de laora la ora in functie de retentia de apa. Uterul a urcat deasupra buricului si va continua sa se ridice in saptamanile urmatoare.
        Viitoarea mama trebuie sa tina o evidenta a evolutiei copilului si sa mearga regulat la controale antenatale regulate. Cam pe acum s-ar putea sa fie nevoie sa faceti unele vaccinuri dar pentru asta trebuie sa va consultati cu medicul.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...