System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) La ce varsta incepem diversificarea?

La ce varsta incepem diversificarea?


La ce varsta incepem diversificarea?

din 1 voturi

      3/27/2012

        Nu sunt reguli clare privind momentul inceperii diversificarii, varsta difera de la un bebelus la altul, in functie de cat de pregatit este organismul lui pentru introducerea noilor alimente. In principiu un bebelus hranit la san, ar trebui sa inceapa diversificarea in jurul varstei de 6 luni, iar cel hranit artificial pe la 4 luni. Chiar daca sunt destule pareri care sustin ca ar trebui sa incepem diversificarea pana in 4 luni, nu este indicat sa ne asumam acest risc, laptele fiind absolut suficient pentru o dezvoltare armonioasa a copilului nostru.
        Dupa 4-5 luni, laptele nu mai poate acoperi total nevoile sale nutritive, asa ca devine obligatorie introducerea unor alimente mai consistente, caresa aduca un plus de vitamine, saruri minerale, fibre vegetale si maimulte glucide si lipide. Alimentatia diversificata nu se recomanda inainte de aceasta varsta, deoarece aparatul digestiv al sugarului nu este complet maturizat. Aceasta varsta coincide si cu perioada in care bebelusul reuseste sa-si tina bine capul, sa stea in sezut sustinut, sa accepste sau sa respinga produsul alimetar oferit. E important ca bebelusul sa stie sa dea semne cand s-a saturat ( prin intoarcerea capului, de exemplu), pentru a nu primi mai multa mancare decat este nevoie.


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...