System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 20

Saptamana 20


Saptamana 20

din 0 voturi

      11/2/2009

         In saptamana 20 de sarcina fatul masoara intre 21 si 25 de centimetri si are in jur de 320 de grame.
        Săptămâna 20 reprezintă atât mijlocul celui de-al doilea trimestru darşi mijlocul sarcinii. Această este o perioadă deosebit de uşoară pentrufemeia însărcinată care acum nu suferă de aproape nici o afecţiunespecifică sarcinii. Perioada este bună şi pentru eventuale planuri decălătorie dar trebuie în continuare avut grijă de regimul alimentar. Nuse recomandă consumul de alimente din surse nesigure deoarece oinfecţie în acest  stadiu al sarcinii, indiferent de genul ei poate fifoarte dăunătoare atât pentru copil cât şi pentru dumneavoastră.
        In ultimele patru saptamani copilul a crescut destul de mult si la felsi greutatea sa care acum este de patru ori mai mare. De altfel, odatacu cresterea copilului, acum puteti sa ii simtiti miscările. Dinmiscările lui vă puteti da seama dacă micutul doarme sau este treaz.
        De acum organele sunt complet formate iar copilul va creste indimensiuni fara sa mai sufere alte schimbari interne sau externe.Micutul este acoperit cu o substanta numita vernix caseosa careprotejeaza pielea copilului de iritatii in timpul sederii sale inlichidul amniotic si de asemenea ajuta copilul la nastere.
        Pe masura ce copilul creste, unele femei au parte de o anumita greutatein respiratie deoarece plamanii, ca majoritatea organelor au parte demai putin spatiu. Aceasta nu este o problema majora dar poate devenifoarte inconfortabila in aceasta parte a sarcinii. De acum varfuluterului este la acelasi nivel cu buricul. Este bine sa pastraticontactul regulat cu medicul care va are sub supraveghere si care vapoate recomanda o eventuala schimbare de dieta sau de stil de viata.
        In aceasta perioada va simtiti mai bine atat mental cat si fizic. Avetigrija sa va continuati regimul alimentar sanatos si exercitiile fizicede pana acum. De asemenea aveti grija sa consumati alimente bogate innutrienti, in special fier, pentru a preveni anemia ce poate producenastere prematura sau o greutate mica a copilului la nastere. Avetinevoie de fier pentru a compensa nivelul crescut de sange dar si pentrua pregati corpul pentru pierderile masive de sange de la nastere. Sursefoarte bune de fier sunt ouale de gaina, fructele uscate, germeni degrau, ovazul, spanacul si alte legume, mazarea, si alte fructe dar sivitaminele si suplimentele alimentare.
        


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...