System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 19

Saptamana 19


Saptamana 19

din 0 voturi

      11/2/2009

        In saptamana 19 de sarcina bebelusul are aproximativ 22 de cm si 250 de grame.
        In aceasta saptamana dezvoltarea copilului devine foarte specifica. Rinichii sai incep saproduca urina., pe scalpul micutului incepe sa creasca par iar lanivelul gingiilor incep sa apara dintii Dar cea mai interesantaschimbare intervine la nivelul creierului copilului unde unde zonelecare gestioneaza simturile incep sa se specializeze. Daca este femeie,atunci ovarele ei au de acum mai mult de 6 milioane de ovule.
        Scheletul copilului se intareste iar muschii corpului devin maiputernici. Daca deja ati inceput sa simtiti miscarile copilului,probabil ca de acum ati inceput sa va dati seama ca acestea au devenitmai puternice. Copilul se misca in stomac incercand sa descoperelimitele spatiului sau. Totusi copilul doarme foarte mult, circa 20 deore pe zi, dar de multe ori se trezeste cand mama vrea sa se odihneascadoar ca dupa aceea sa adoarma din nou.
        Acum el devine constient de sunetele care se aud din afara uterului si a mamei.Uneori veti simti copilul speriat datorita unor zgomote prea tari sauneasteptate.
        Printre simptomele celei de-a 19 a saptamani se numara oboseala,greutatea in a respira, ameteala, palpitatii ale inimii sau senzatiilede lesin. Iar aceste simptome pot fi cauzate de lipsa de fier dinorganism. Ametelile mai pot fi cauzate si de hipotensiunea arterialacauzata la randul ei de momentele in care mama sta culcata si uterulaplica presiune pe vena cava si pe aorta, principalele vase din corp.
        Femeile insarcinate mai pot suferi in aceasta perioada de dureri aleligamentelor rotunde, dureri care se ridica din abdomen si radiaza inambele zone ale soldului. Totusi durerile acestea sunt consideratenormale mai ales deoarece multe schimbari au loc pentru prima data inlocul femeii.
        Mama este mult mai relaxata, mai ales ca acum a ajuns la jumatateasarcinii si deja s-a adaptat la schimbarile care au avut sau sunt pecale sa aiba loc in corpul ei pe parcursul diferitelor etape alesarcinii.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...