System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 17

Saptamana 17


Saptamana 17

din 0 voturi

      11/2/2009

       In saptamana 17 de sarcina bebelusul este cat un fruct de avocado, are in jur de 18 cm si 150 de grame.
        Simtul auzului al bebelusului devine din ce in ce mai dezvoltat iarurechile se aseaza in pozitie definitiva, urechea interna fiind dejaformata. Copilul dezvolta tesut adipos care ajuta la reglarea temperaturiicorpului. Acum fatul are trasaturi caracteristice si incepe sa isi tinacapul din ce in ce mai drept.. De acum corpul si membrele copilului audevenit mai lungi decat capul, dand proportie micutului trup. Ii apar "pernite" pe varfurile degetelor de la maini si picioare. Ochiisunt bine dezvoltati dar raman strans inchisi. Materiile excretate seformeaza si au consistenta unei substante negre vascoase iar daca fatuleste baiat, incepe sa se dezvolte si prostata. Scheletul s-atransformat din cartilaj in os, dar el ramane inca flexibil pana dupanastere iar pielea se dezvolta dar in continuare ramane transparenta. Incepe sa fie acoperit de un strat protector numit vernix. Straturi de grasime maronie incep sase formeze sub piele, straturi ce vor ajuta la reglarea termica aorganismului copilului dupa nastere.  Acum fatul cantareste mai multdecat placenta iar zgomotele puternice pot sa il sperie.
        Abdomenul dumneavoastra creste in dimensiuni si datorita acestui fapt, celelalteorgane interne sunt obligate sa se mute pentru a face loc uterului sicopilului. Varful uterului este rotunjit si creste in lungime. Acestaincepe sa impinga intestinele, mai intai in sus si apoi intr-o parte.
        Pentru unele femei pot aparea dureri periodice la picioare, dureri alenervului sciatic, dureri ce pot ajunge sa fie aproape de nesuportat.Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corp si ajunge pe sub uterpana in josul piciorului. Cauza durerii poate avea legatura cucresterea in greutate a copilului, acesta apasand direct pe nerv,singura solutie de a evita durerile fiind ca femeia sa nu stea preamult timp intr-o singura pozitie, de ajutor fiind si cateva perne pusesub picioare pe timpul somnului.
        Consumarea de hrana sanatoasa si bine echilibrata din punct de vederenutritional va va creste imunitatea si va va feri de eventualeimbolnaviri. De altfel, pastrarea unui stil de viata curat si igienicpoate fi o masura preventiva deosebit de buna impotriva infectiilorcauzate de bacterii.
        Este bine sa va schimbati pozitia cand stati in picioare dar si candsunteti culcata in pat pentru a evita discomfortul si crampele. Esteposibil sa va simtiti ametita sau chiar sa aveti stari de lesin maiales daca sunteti predispusa la caderi de tensiune si in acest caztrebuie sa va asezati si sa va ridicati picioarele sprijinindu-le pe operna. Consumul, intre mese, de gustari sanatoase cum ar fi fructeleuscate sau sucurile naturale s-ar putea sa va ajute.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...