System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 16

Saptamana 16


Saptamana 16

din 0 voturi

      11/2/2009

        Bebelusul are acum o lungine de aproape 15 centimetri si o greutate de aproximativ 120 de grame.                  Din saptamana 16 poti sa incepi sa simti miscarile bebelusului. Majoritatea femeilor simt primele miscari intre saptamanile 16-20. Miscarea copilului este resimtita de mama ca o agitatie usoara instomac. Unele femei este posibil sa nu simta nici un fel de miscare dinpartea copilului inca,insa acesta nu este un motiv major deingrijorare.
        In aceasta perioada este posibil sa fie nevoie sa faceti un test care sa arate daca copilul dumneavoastra este perfect sanatos. Amniocenteza este un test recomandat pentru femeile peste 35 de ani, mai ales pentru cele cu un istoric de probleme la nastere. Acest test pune in lumina eventuale defecte cromozomiale care ar puteaexista. In acest punct al sarcinii, infectiile minore sau racelileusoare sunt des intalnite deoarece sistemul imunitar al mamei este cevamai slabit pe perioada sarcinii. Desi aceste afectiuni minore nu sunt ocauza de ingrijorare, insa altele mai grave, cum ar fi varicela saurubeola pot afecta sarcina si dezvoltarea sanatoasa a copilului, totusiaici avand o mare importanta si momentul din sarcina cand ele apar.
        Fatul are acum spatiu suficient in uter si va profita de el, miscandu-sedin ce in ce mai mult. Micutul poate sa apuce cu manutele dar si saloveasca cu picioarele, ceea ce nu va ezita sa faca. In acest stadiu al sarcinii copilul reactioneaza la lumina puternica siisi va pune mainile la ochi daca este expus la o lumina prea puternica.Fatul incepe sa dezvolte grasime pe sub piele, aceasta avand un roltermoizolator.
        Din saptamana 16 sexul copilului este bine vizibil la ecograf, asa ca puteti afla daca aveti o fetita sau un baietel! Capul si gatul sunt mai drepte acum si cu ajutorul unui aparat se potauzi bataile inimii.. Miscarile regulate ale pieptului indica ca acumcopilul este capabil sa respire sub apa, el inhaland si expirand micicantitati de lichid amniotic.
        In aceasta perioada este posibil ca fata sa inceapa sa va straluceasca si sa primiti complimente. Fenomenul este cauzat de cresterea fluxului de sange in organism.Aceasta este perioada cand va puteti simti mai bine acum ca hormoniis-au stabilizat iar ameteala si greturile matinale s-au domolit.Uneleme femei simt miscarile copilului dar majoritatea vor avea partede aceasta bucurie ceva mai tarziu. Este posibil, chiar, ca femeilecare devin pentru prima data mame sa nu realizeze miscarile copiluluipana in a 20 a saptamana.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...