System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Infectiile in timpul sarcinii

Infectiile in timpul sarcinii


Infectiile in timpul sarcinii

din 0 voturi

      10/12/2009

        Infectiile tractului urinar sunt cele mai frecvente infectii bacteriene in timpul sarcinii. Deobicei, bacteriile de la nivelul anusului ajung la nivelul uretrei deunde urca spre vezica urinara, unde continua sa se multiplice. Astfel,ele pot uneori sa duca la infectia vezicii urinare, denumita cistita.
        Simptomele sunt: durere sau usturimi la mictiune si dureri abdominale sau la nivelulpelvisului. Urina poate fi tulbure, si poti sa ai mictiuni imperioase.
        Vaginita bacteriana este o alta infectie ce poate aparea in timpul sarcinii. Aceasta infectie este cauzata de cresterea in exces a bacteriilor careexista in mod obisnuit in vagin. Aceasta poate fi sau nu simptomatica.Simptomele pot fi: secretie alba sau gri urat mirositoare,  iritatie sau prurit la nivelul vaginuluisi vulvei. Cel putin 50% dintre femeile cu vaginita bacteriana nu ausimptome.
       Micozele sunt infectii frecvente la femeile gravide. Ele sunt infectii cauzatede fungi din clasa Candida. Acestea se gasesc in vagin la circa 33%dintre femei. Nivelul crescut de estrogen din timpul sarcinii duce la crestereaproductiei de glicogen de la nivelul vaginului, ceea ce favorizeazamultiplicarea fungilor.


        Cat de mult este afectat fatul de aceste infectii?

        Vaginita bacteriana poate duce la nastere prematura sau ruptura de membrane premature. aca deja exista un alt risc pentru nasteri premature, medicul va faceun test screening pentru infectii si daca acesta este pozitiv va indicaun tratament cu antibiotice. Daca nu esti o pacienta cu un risccunoscut si nu ai nici un simptom, acest test nu se va face.
        O infectie de tract urinar tratata nu va crea alte probleme. Dacaaceasta afectiune ramane netratata poate sa se agraveze si sa determinealte infectii la nivelul tractului urinar superior, de exemplu: piolonefrita, o afectiune serioasa care poate creste riscul de nasteri premature.  Daca ai o infectie de tract urinar, medicul iti va prescrie antibioticecare pot fi administrate in timpul sarcinii. Simptomele se vor ameliorain cateva zile. Este important sa urmezi tot tratamentul cu antibioticepentru ca bacteria sa fie eliminata in totalitate din organism.
        O infectie cu fungi (o micoza) nu afecteaza copilul. Daca ai o infectiecu fungi, in timpul nasterii, exista posibilitatea ca nou-nascutul sacontacteze boala. Aceste infectii sunt denumite afte si pot firecunoscute ca leziuni albe la nivelul mucoasei bucale. Nu este oafectiune grava si poate fi tratata usor. 


        Cum facem sa prevenim?

  • Poarta haine din bumbac si evita pantalonii stramti,
  • Evita dusurile lungi, jacuzzi, si nu ramane timp indelungat intr-un costum de baie umed,
  • Dormi fara lenjerie intima pentru ca zona genitala sa fie aerisita,
  • Evita sapunurile parfumate, detergentii parfumati, spray-urile si gelurile de dus,
  • Intotdeauna sa te stergi dinspre partea anterioara spre cea posterioara
  • Mananca iaurt care contine Lactobacillus acidophilus, care te va ajuta la refacerea unui echilibru la nivelul florei vaginale,
  • Bea cel putin 8 pahare de apa pe zi,
  • Bea suc de merisor, ajuta la stoparea inmultirii bacteriilor,
  • Urineaza de fiecare data cand ai senzatia. Cand urinezi apleaca-te inainte pentru a ajuta la golirea completa a vezicii urinare.


        

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...