System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 15

Saptamana 15


Saptamana 15

din 0 voturi

      10/12/2009

          Bebelusul are acum aproape 11 cm lungime si cantareste in jur de 90 de grame - cam de marimea unei lingurite.   
        Al doilea trimestru de sarcina este o perioada relativ placuta.Greturile matinale si starile de oboseala au disparut aproape complet.Durerile si neplacerile ultimului trimestru nu au venit inca iar corpuldumneavoastra se afla in crestere, suficient de mult incat toti sarealizeze ca sunteti insarcinata. Dar ritmul in care "cresteti"dumneavoastra nici nu se poate compara cu ritmul in care creste copilulin conditiile in care organele lui interne sunt deja pe deplinconstituite. Totusi anumite organe, precum inima si rinichii continuasa se dezvolte chiar mai mult.
        Copilul a mai crescut atat in greutate cat si in lungime. Pe pielea sarosie si ridata incep sa creasca mici firisoare de par numite lanugo,desi si aici lucrurile difera de la copil la copil. Acest fir de parajuta copilul sa isi mentina o temperatura constanta si dispare aproapecomplet pana la nastere. Copilul poate inghiti mancare si are sicapacitatea sa va auda, atat pe dumneavoastra cat si restul sunetelordin mediul inconjurator.
  
        Membrele inferioare cresc mai mult decat cele superioare si isi poatemisca toate articulatiile si toate membrele. Aceasta presupune camainile sunt mult mai active. Se formeaza si glandele sudoripare.
        Urechile, care aproape au ajuns in pozitia lor finala (inca suntpozitionate ceva mai jos), incep sa arate ca cele ale unui bebelus. Siochii capata un contur mai pronuntat. Copilul are acum o piele atat desubtire incat i sa vad vasele de sange.
        Pana acum ar fi trebuit sa iei in greutate circa 2,3 kg. Daca ai luatin greutate un pic mai mult sau mai putin nu iti face foarte marigriji. Femeile se ingrasa in moduri diferite. In aceasta perioada potsa apara diferite simptome normale in sarcina. De exemplu: daca ainasul infundat, aceasta se poate datora cantitatii crescute de estrogencare poate provoca edem la nivelul mucoaselor si aceasta poate da ocrestere a productiei de mucus. Un alt motiv ar fi acela al vaselor care se dilata (deci si cele de lanivelul mucoasei nazale) datorita cresterii volumului de sange; acestfenomen poate sa dea episoade de epistaxis.
        Nu iti face griji daca tu si partenerul tau sunteti putin stresati.Multe dintre femeile gravide si partenerii lor isi fac griji inlegatura cu sanatatea copilului si cu educarea lui. Incearca sa tebucuri de acest moment al sarcinii. Acest trimestru este pentrumajoritatea gravidelor o perioada minunata.


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...