System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 13

Saptamana 13


Saptamana 13

din 0 voturi

      10/12/2009

          La sfarsitul acestei saptamani, fatul va avea marimea unei piersici. Mai precis,  o lungime de aproximtiv 7,5 cm si cantareste aproape 30 de grame.
        Pana la sfarsitul celei de-a 13 a saptamani, fatul ajunge sa semene cuun copil in miniatura. Capul copilului este destul de mare raportat ladimensiunile corpului, dar de acum incolo, corpul incepe sa recuperezein crestere.
        Ochii fatului se apropie unul de altul pentru a seaseza in pozitia definitiva. Intestinele fatului se dezvolta ininteriorul corpului iar micul pancreas incepe sa produca insulina,vitala pentru reglarea nivelului de zahar din organism. Oaselecopilului trec si ele printr-o transformare importanta, devenind dinmoi si flexibile, tari. Firisoare subtiri de par apar pe buzasuperioara si in zona sprancenelor. Placenta este pe deplin functionalasi alimenteaza copilul cu oxigen, vitamine, minerale, grasimi siproteine. De asemenea inlatura dioxidul de carbon si reziduurile,filtrandu-le prin tesutul placentar. Vasele de sange ale mamei si alecopilului, desi separate, raman incredibil de apropiate. Placenta estein continuare mai mare decat copilul si permite celor mai multorsubstante din sangele mamei sa treaca in corpul copilului. Aceastainclude alcoolul, cofeina, nicotina, medicatiile, drogurile si virusiicare pot afecta cresterea si dezvoltarea copilului.
        Iata-te in al doilea trimestru de sarcina! Aceasta este perioada ceamai placuta a sarcinii. Neplacerile fie s-au cam terminat, fie n-auinceput inca. Si sarcina incepe sa se vada.
Uterul necesita de doua ori mai mult sange, iar rinichii, cu 25% mai mult decat in mod normal. Inima va munci de doua ori mai mult.
        Pe masura ce uterul creste, ligamentele prin care este atasat la oaselepelviene sunt tensionate si provoaca dureri ascutite in ambele partiale abdomenului inferior. Durerile sunt comune in luna a 4-a si a 5-a;ele pot surveni brusc, in timpul mersului sau atunci cand iti schimbipozitia.
        Sanii tai s-au schimbat mult.
In afara de faptul cas-au marit, areolele sunt mai intens colorate si, probabil, mai mari.Vasele de sange sunt mai vizibile. Daca percepi o schimbare astructurii lor, aparitia unor noduri mai mari sau mai mici, nu teingrijora. Se pregatesc pentru alaptarea noului-nascut.
        Incepand de acum, glandele mamare secreta colostrul pe care copilul ilva suge in primele 48 de ore de viata. In linii mari, toata lumea stieca acest miraculos produs al organismului matern este primul si cel maiimportant imunomodulator in viata copilului.
        Dar mai are multe alte contributii la sanatatea si buna lui dezvoltare.Compozitia lui finala se va stabili, insa, abia in timpul travaliului.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...