System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 12

Saptamana 12


Saptamana 12

din 0 voturi

      10/12/2009

          La sfarsitul acestei saptamani, fatul are aproape 6,5 cm in lungine - de la capusor pina la unghiutele de la picioare si cantareste aproximatix 20 grame.
        Organismul micutului incepe sa functioneze de-a binelea. Intestinele si rinichii fac ceea ce trebuie sa faca. Lichidul amniotic se ocupa de curatenia mediului in care el creste. Au inceput sa-i creasca unghiile si parul.
        Copilul continua sa creasca rapid si in a 12 a saptamana de sarcina.Creierul fatului incepe sa produca hormoni iar celulele nervoase semultiplica deosebit de repede. Copilul continua sa creasca in lungimesi greutate. Muschii incep sa raspunda impulsurilor venite din parteacreierului, care insa, nu este inca suficient de dezvoltat pentru acoordona complet miscarile. Este interesant de remarcat ca dezvoltareain paralel a creierului si a muschilor duce la aparitia unor miscarinaturale ale corpului copilului precum indoitul bratelor, rotireaincheieturilor precum si inchiderea si deschiderea pumnului. Deasemenea trasaturile fetei devin tot mai pronuntate, aparand chiar sisprancenele. Placenta devine efectiv functionala iar cordonul ombilicalincepe sa ajute la circulatia sangelui. Este
in continuare foarte "ocupat' cu miscare de colo colo si cu "lovirea" de peretii uterului - iar aceste miscari sint atit de fluide incit par un balet in apa. Degetele de la maini si picioruse sint complet separate. Incepe sa exerseze miscari simple: inchide si deschide gurita, inghite lichid amniotic, pe care il elimina apoi ca urina. Uterul curata permanent lichidul amniotic, inlocuindu-l la fiecare 24 ore. Fata bebelusului e complet formata.
        Uterul incepe sa cantareasca mai mult pe masura ce copilul creste iarin perioada acestei saptamani, uterul va aparea deasupra osului pubian.Uterul va continua sa creasca in dimensiune, sporind si greutatea mameicomparativ cu perioada de dinaintea sarcinii.
        Veti observa o schimbare la nivelul pielii precum si o tendinta depigmentare in jurul areolelor sanilor. O linie intunecata verticala,numita linea negra poate aparea la unele femei pe centrul abdomenului,linie ce va disparea la ceva timp dupa sarcina. Alte simptome vizibileale sarcinii sunt si petele ce pot aparea pe fata in anumite cazuri.
        Peperioada sarcinii, viitoarele mamici pot folosi lotiuni de protectiesolara pentru a-si proteja pielea sensibila, si chiar si cremeleantirid sunt bune. Atentie totusi pentru ca un nivel prea mare devitamina A poate dauna ficatului provocand probleme ce trebuie evitate.
        Vestea buna daca ati ajuns la a 12 a saptamana de sarcina fara problemeeste ca de acum incolo riscul de avort spontan scade considerabil.Simptomele de rau matinal, greata si oboseala se atenueaza pana la adisparea si veti incepe sa va simtiti cu mult mai bine atat fizic catsi psihic, echilibrul hormonal restabilindu-se in limitele normalului.
   

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...