System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 11

Saptamana 11


Saptamana 11

din 0 voturi

      10/12/2009

       In aceasta saptamana,  fatul masoara intre 4,5 si 5,5 cm si cantareste doar in jur de 10 de grame.
        Saptamana 11 de sarcina reprezinta aproximativ sfarsitulprimului trimestru de sarcina, moment in care greutatea dumneavoastraincepe sa creasca in timp ce greturile matinale dispar treptat. Celemai multe femei incep sa se simta mai bine in aceasta perioada si chiarse gandesc la mici planuri de calatorie pentru a uita de neplaceriledin primele luni de sarcina, fara a se gandila faptul ca odata cesarcina va progresa ele vor fi obligate sa ramana mai mult pe langacasa. In primele luni de sarcina nu ati luat mult in greutate, ceea ceeste absolut normal si nu trebuie sa va faceti griji.
        In acest moment copilul este destul de bine dezvoltat desi inca fragil.Capul lui acopera aproape jumatate din lungimea corpului sau, iardegetele de la maini si picioare se separa complet. Oasele incep sa seintareasca, pielea este inca subtire si transparenta. De altfel, chiardaca dumneavoastra nu puteti simti inca, copilul a devenit foarteactiv. Fatul este capabil sa inghita, iar sistemul urinar este completdezvoltat si functional. Copilul inghide lichid amniotic pe care ilurineaza, lichidul fiind continuu recirculat. Organele importante suntdeja bine formate si functioneaza normal urmand ca in viitorul apropiatsa devina din ce in ce mai active. Cresterea copilului se desfasoaraintr-un ritm uluitor iar in urmatoarele trei saptamani fatul isi vadubla lungimea. Odata cu dezvoltarea copilului, creste si vascularizarea placentei,ajutand la cresterea nivelului de nutrienti si oxigen de care copilulare nevoie pentru a creste. Urechile fatului „migreaza" din zonagatului ajungand in lateralele capului, in timp ce in abdomenulcopilului se dezvolta intestinele care, datorita dimensiunilor potpatrunde in zona cordonului ombilical, doar pentru a se reintoarce inabdomen doua saptamani mai tarziu.
        Acum apar si primele schimbarile vizibile in ceea ce priveste corpul dumneavoastra. La inceput acestea nu sunt mari, in functie de femeie, crestereain greutate si dezvoltarea burticii fiind mai mult sau mai putinevidente. Unele viitoare mamici vor vedea schimbari petrecandu-se cuparul si unghiile de la maini si picioare, care au tendinta sa creascamai repede. Acesta este un fenomen absolut normal si are loc datoritaschimbarilor hormonale din organism si a circulatiei sanguineaccelerate. Uterul a crescut si este acum la fel de mare ca si pelvisul. Veti putea sa va simtitiuterul in partea de jos a abdomenului deasupra osului pubian mijlociu.Cele mai multe femei cred ca deja au inceput sa simta miscarilecopilului, dar mai mereu este vorba de alarme false provocate de gazela stomac sau de alte afectiuni digestive.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...