System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 10

Saptamana 10


Saptamana 10

din 1 voturi

      10/12/2009

        La sfarsitul saptamanii 10 de sarcina, copilul masoara aproximatix 4,5 cm si cantareste aproximativ 5 grame. Am putea spune ca acum  bebelusul dvs a trecut peste prima piatra de hotar a vietii. Toate organele au fost create in acest moment. De acum inainte doar vor creste. Evident, mai sunt multe saptamani pina cind organele sa poata functiona singure.
        
In aceasta faza de dezvoltare copilul a crescut pana la dimensiunea unui bob foarte mare de fasole el evoluand deosebit de mult in ultimile noua saptamani. Desi acum are doar 5 grame, fatul incepe sa ia ingreutate din ce in ce mai mult. In saptamana a zecea pseudo coada dispare complet. Degetele de la maini si picioare sunt acum complet separate iar dintii incep sa se formeze. Creierul creste intr-un ritm uimitor si veti fi surprinsa sa aflati ca in fiecare minut sunt produsi circa un sfert de milion de neuroni. Tot im perioada aceasta inima ajunge la o dezvoltare completa. Organele genitale externe nu au aparut inca dar vor deveni vizibile in a 11saptamana. Daca fatul este baiat, atunci testiculele au inceput deja sa produca hormonul masculin, testosteronul.
        De acum corpul dumneavoastra incepe sa treaca prin schimbari semnificative. Secretia ridicata e estrogen si progesteron duce la umflarea si sensibilizarea sanilor. In cazul unora dintre femei sanii pot deveni mai grei si mai tari. Alte semne importante care anunta prima perioada de sarcina sunt oboseala pana la epuizare. Pot aparea crampe si dureri abdominale dar si mici sangerari cauzate de implantarea embrionului in uter. Un simptom deosebit de des intalnit este greata matinala. Unele femei doar simt nevoia sa vomite, altele chiar vomita. De asemenea gravidele sunt sensibile la mirosuri si arome diferite care pot genera reactii dintre cele mai diverse. In cazul unora dintre femei apar poftele alimentare si respingerea totala pentru alte tipuri de mancaruri. Unele femei insarcinate se simt somnoroase in timp ce altele nu pot dormi deloc. Printre alte simtome ce se merita a fi mentionate sunt durerile de cap, constipatia, schimbarile de stare, sau starile de lesin sau ameteala, acestea din urma fiind generate de nivelele scazute de zahar din sange.
        Fiecare sarcina este unica si diferita si nici o femeie nu va avea aceleasi simptome. Unele viitoare mamici nu au niciun fel de simptome, evident in afara de ciclurile menstruale pierdute.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...