System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 9

Saptamana 9


Saptamana 9

din 0 voturi

      10/12/2009

        In saptamana a 9-a de sarcina bebelusul a trecut deja de la stadiul de embrion la cel de fetus.  Masoara acum  intre 13 si 17 mm si cantareste circa un gram. Daca este vorba de o sarcina multipla, atunci copii vor fi cam de aceeasi dimensiune si vor avea cam aceeasi greutate fiecare,ca si in cazul sarcinii unice. In saptamana a noua copilul incepe sa se dezvolte rapid, aratand de acum ca un adult in miniatura.
        Desi arata ca un om, este inca foarte, foarte mic. Coada embrionica a disparut iar copilul este gata pentru o crestere rapida in greutate. Pleoapele sunt acum inchise bine si nu se vor deschide pana in a 28-a saptamana.  Sexul copilului nu se poate observa deocamdata. Gleznele,incheieturile mainii, genunchii si coatele copilului sunt binede zvoltate si flexibile permitandu-i sa se miste liber in lichidu lamniotic. Inima micutului evolueaza si ea, avand acum patru camere cu valve care incep sa se dezvolte.
        Cele mai multe femei in saptamana 9 de sarcina au parte de arsuri si indigestii deoarece corpul lor este inca in procesul de adaptare la schimbarile de nivel hormonal. De acum incolo veti incepe sa acumulati kilograme in plus iar daca veti avea pierderi de greutate datorate greturilor matinale este indicat sa va consultati medicul. Schimbarile la nivel hormonal va fac sa va simtiti mai obosita si va pot provoca probleme cu somnul. Puteti sa creati o atmosfera placuta si relaxata in casa si sa incercati noi pozitii incare sa dormiti. Incercati sa evitati sa dormiti pe spate sau pe stomac deoarece puteti avea probleme cu respiratia, circulatia si digestia. Dormitul pe o parte este cea mai buna optiune, mai ales pe partea stanga deoarece asta va creste cantitatea de sange si nutrienti care va ajuge la placenta si la copil. De asemenea pentru suport, puteti pune o perna sub sau intre picioare .

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...