System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 8

Saptamana 8


Saptamana 8

din 0 voturi

      10/12/2009

        Bebelusul are acum peste un centimetru, cam de marimea unui bob de strugure. El se misca foarte mult, dar tu nu vei simti miscarile decat peste cateva saptamani.
         Incepe sa dispara coada embrionala si pleoapele ii acopera practic ochii. Degetele de la maini si de la picioare incep sa se lungeasca, desi au inca membrane intre ele.
Este plin de energie, sarind de colo pina colo, miscindu-si bratele si labutele. Ficatul bebelusului produce acum mari cantitati de celule rosii pina cind se va forma sira spinarii si isi va prelua rolul.
        Articulatiile genunchilor s-au format si picioarele sunt suficient delungi ca sa vina in contact unul cu celalalt. Tubul respirator se extinde de lagat la bronhiile plamanilor ce au inceput sa se dezvolte. Inima lui bate cu 150 de batai pe minut (dublu de cat la adult). Acum se formeaza dintii si cerul gurii, iar urechile isi continua dezvoltarea. Pielea fatului este subtire ca o foaie de hirtie iar venisoarele sint clar vizibile.
        Pana in aceasta saptamana nu ai luat mult in greutate, dar anumite parti ale corpului incep sa se mareasca, cum ar fi sanii. Deja ai nevoie de un sutien cu un numar mai mare. Si talia incepe sa creasca si poate ca va trebui sa renunti la hainele tale favorite. Cantitatea de sange din organsimul tau va creste, pana la sfarsitul sarcinii vei avea cu 40-50% mai mult sange circuland prin vene pentru a asigura nevoile bebelusului tau. Necesarul de fier creste cu volumul sanguin. Ia vitamine prenatale pentru a fi sigura ca ai suficient fier astfel incat sa nu devii anemica.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...