System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 7

Saptamana 7


Saptamana 7

din 1 voturi

      10/12/2009

        In saptamana a 7-a de sarcina se dezvolta mainile si labele picioarelor bebelusului tau. Nu te gandi ca arata asa cum vor fi atunci cand vei putea tu sa te joci cu ele; mana este ca o  lopatica mica si este formata din doua portiuni, una pentru umar si alta pentru mana.
        Bebelusul tau inca este considerat a fi un embrion, iar corpul sau estesustinut de o coada embrionara din care se dezvolta creierul si coloanavertebrala. aceasta va disparea in cateva saptamani. Si-a dublat dimensiunile fata de saptamna trecuta, avand aproximativ 8 mm ( cam cat un bob de mazare).
        Creierul se dezvolta in continuare si este transparent si neted. S-auformat cavitatile si conductele necesare circulatiei lichiduluicefalorahidian. Ambele emisfere ale creierului se dezvolta acum, iarficatul se ocupa de transferul globulelor rosii din sange pana candmaduva spinarii se va forma si va prelua aceasta functie.
        Intestinele sunt  in curs de dezvoltare si sunt legate acum decordonul ombilical care transporta, prin vase de sange distincte,oxigen si nutrienti in ambele sensuri (de la mama la fat si de la fatla mama).
        Daca ai putea vedea in burtica ta, ai observa pleoapele care ii acoperaochii micuti, varful nasului si vinisoarele din pielea fina si subtire.In aceasta saptamana se formeaza cristalinul si se coloreaza si irisulochilor.
        In ultimele 5 saptamani uterul si-a dublat dimensiunea. la sfarsitul sarcinii va fi de 1000 de ori mai mare fata de inceput . In perioada urmatoare mancatul va fi mai dificil din cauza greturilor matinale. Veti simti nevoia sa mergeti la baie mai des iar starile emotionale vor fluctua frecvent. Jumatate dintre femeile care au greturi in primul trimestru se vor simti mai bine din saptamana 14. Cealalta jumatate trebuie sa mai astepte o luna pentru a scapa de greturi. Cauza principala a greturilor matinale este hormonul uman chorionicgonadotrophin (hCG), care este produs in cantitati mari pana candplacenta poate prelua functiile mentinerii sarcinii. Acesta este simotivul pentru care ele dispar de obicei intre saptamanile 12-14. Greturile sunt mai accentuate daca te simti obosita, stresata, imfometata sau suferi de anxietate.         
        Daca pana acum nu ai fost la medic, ar fi timpul sa te duci. El iti va supraveghea evolutia sarcinii si te va indruma pentru o buna dezvoltare a ei.


Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...