System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Saptamana 5

Saptamana 5


Saptamana 5

din 2 voturi

      10/12/2009

        In  saptamana a 5-a de sarcina copilul tau nu mai este doar o masa de celule. Incepe sa capete o forma distincta si este de marimea unei seminte de mar. Acum poarte numele de embrion.
        Embrionul creste cu un ritm ametitor. Are treistraturi: ectoderm, mezoderm si endoderm, din care se vor forma in curand organele si tesuturile. Aceste celule vor forma organelevitale, inclusiv rinichii si ficatul. 
       Incepe sa se dezvolte si tubul neural. De aceea in aaceasta perioada este foarte important acidul folic pentru a preveni eventualele defecte ale acestuia. Din el se vor diferentiaapoi creierul copilului, maduva spinarii si nervii. Toate acestea sedezvolta din stratul superficial, numit ectoderm. Din acest strat sevor forma si pielea, parul, unghiile, glandele mamare si salivare sismaltul dentar.
        Inima si sistemul circulator se vor forma din stratul mijlociu sau mezoderm. In aceasta saptamana, inte zilele 21 si 22, mai exact, inima incepe sa se divida in camere si sa pompeze sange. Tot din mezoderm se formeaza si muschii copilului, cartilajele, oasele si tesutul subcutanat. 
        Din endoderm se vor forma plamanii, intestinele, sistemul urinar rudimentar, precumsi tiroida, ficatul si pancreasul. In acest strat intern nu se intampladeocamdata prea multe lucruri.
        In aceasta saptamana pot sa apara primele simptome ale sarcinii. Sunt cazuri in care apar si mai devreme. Majoritatea femeilor au greturi, sani durerosi, se simt obosite si urineaza frecvent.
        Miscarea este importanta in aceasta perioada deoarece
va ajuta sa va dezvoltati tonusul muscular, puterea si rezistenta, va va ajuta sa va descurcati cu extra kilogramele pe care le veti cistiga si in plus va va ajuta sa treceti cu bine prin rigorile nasterii.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...