System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a


Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea  a 2-a

din 0 voturi

      4/25/2012

        La ce sa ma astept daca alaptez?

        Schimbarile hormonale de dupa nastere determina sanii sa produca lapte. Bebelusul este hranit in primele zile cu colostru, o substanta alb galbuie care este produsa inca din timpul sarcinii. Alaptatul duce la eliberarea hormonului numit prolactina, care stimuleaza productia de lapte, dar si a oxitocinei care face ca sacii si conductele de lapte sa se contracte, pentru ca laptele sa ajunga in mameloane.
        Dacă aceste prime sesiuni de alaptare provoca unele crampe abdominale, este de la oxitocina care declanseaza contractiile uterine. In primele zile dupa nastere sanii pot fi tari, umflati, ii puteti simti prea plini, fierbinti. Acest fenomen se numeste angorjarea sanilor si ar trebui sa dispara in cateva zile.
        Alaptarea copilului cat mai des este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va mai elibera. De fapt, daca il alaptati chiar din prima zi, puteti sa preveniti angorjarea sanilor.

        Cum va fi daca nu alaptez?

        Dacă nu alăptati, veţi începe sa produceti lapte, şi la cateva zile dupa nastere, sanii vor deveni umflati. Acest lucru poate cauza disconfort considerabil, care dureaza mai multe zile. Durerea tinde să atingă maximul la 3, 5 zile dupa nastere.
        Intre timp, purtati sutien si puneti ceva rece pe sani, pentru a mai diminua umflarea si a inhiba productia de lapte. Poate dura mai multe saptamani pana cand laptele se va duce complet.
        Daca simtiti nevoia, puteti lua acetaminofen sau ibuprofen pentru ameliorarea durerii. Daca va este foarte greu, puteti scoate putin lapte, cat sa va mai eliberati sanii. acest lucru poate prelungii procesul, deoarece stimularea mameloanelor si drenarea sanilor, determina organismul sa produca mai mult lapte. Evitati sa aplicati ceva cald pe sani, deoarece caldura stimuleaza lactatia.

        De ce mi se schimba atat de des dispozitia?

        Modificările dispoziţiei pot fi cauzate de un număr de factori, inclusiv schimbarile hormonale, disconfortul pe care încă il simtiti in urma travaliului si a nasterii, privarea de somn, faptul ca sunteti foarte solicitata in aceasta perioada. Este o perioada de adaptare la statutul de mama, si ca atare nu are cum sa fie usor. Oricare ar fi cauza, este normal să va simtiti un pic trista sau indispusa, începând, de obicei, la câteva zile după naştere şi pana la cateva saptamani.
        Daca starea proasta nu dispare in cateva saptamani sau daca se inrautateste, solicitati ajutor. Puteti suferi de depresie postnatala, o problema serioasa care necesita tratament. Daca credeti ca puteti sa va faceti rau dumneavoastra sau copilului, sau simtiti ca nu sunteti in stare sa aveti grija de el, trebuie obligatoriu sa cereti ajutor specializat imediat!

        De ce imi cade parul?

        Daca in timpul sarcinii parul dumeavoastra era foarte sanatos si des, acum se poate sa va cada destul de mult. Asta li se intampla multor proaspete mamici, si poate dura cateva luni. Nu va speriati, nu o sa cheliti!
        In timpul sarcinii, nivelul ridicat de estrogen poate prelungi faza de crestere a parului, in felul acesta va cade mai putin decat de obicei. Dupa nastere nivelul de estrogen scade si parul incepe sa cada. Intr-un an rata de crestere si cadere a parului revine la cum era in mod normal.
        Partea buna este ca daca ati suferit de exces de par facial sau pe corp in timpul sarcinii, acum veti scapa de cea mai mare parte a lui. Asta se intampla cam in primele 6 luni.

        Ce se intampla cu pielea mea?

        Schimbarile hormonale, stresul, oboseala va afecteaza intregul corp, inclusiv pielea. Multe femei care au avut pielea imaculata in timpul sarcinii, acum se pot astepta la mai multe eruptii in primele luni de dupa nastere. Pe de alta parte, daca ati suferit de acnee in timpul sarcinii, acum puteti observa imbunatatiri.
        Daca aveti pete intunecate pe piele ( de obicei pe buze, nas, frunte, obraji), acestea se vor estompa in lunilie urmatoare si vor disparea probabil complet, atata timp cat va protejati pielea de soare. Vergeturile se vor mai deschide la culoare, dar nu vor disparea.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

pe aceeasi tema...

Epiziotomia
Etapele nasterii

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...