System.InvalidOperationException: There is an error in XML document (0, 0). ---> System.Xml.XmlException: Root element is missing. at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e) at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseDocumentContent() at System.Xml.XmlReader.MoveToContent() at Microsoft.Xml.Serialization.GeneratedAssembly.XmlSerializationReaderSearchTags.Read4_SearchTags() --- End of inner exception stack trace --- at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events) at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream) at SearchTags..ctor(String xmlFile) at CustomControls_TopSearches.Page_Load(Object sender, EventArgs e) Esti pregatit sa fii parinte?

Esti pregatit sa fii parinte?


Esti pregatit sa fii parinte?

din 4 voturi

      6/25/2009

Esti pregatit pentru rolul de parinte?

Aceasta este doar prima intrebare dintr-un set de cateva lucruri la care trebuie sa te gandesti atunci cand vine vorba despre relatia ta cu copilul.

Urmatoarele intrebari te vor ajuta sa intelegi mai bine rolul parintesc si abilitatile tale in cresterea unui copil. Scopul lor este ca tu sa afli mai multe informatii despre tine si unde te situezi in societate, sa poti inlatura astfel unele presupuneri care nu sunt de folos si sai dentifici ce schimbari trebuie facute pentru a te pregati sa fii un parinte mai bun pentru copilul tau.

Asteptarile tale ca parinte

Cat timp petreci in preajma copiilor? Iti face placere sa petreci timp cu cei mici?
Fie ca ai raspuns cu "da", fie ca raspunsul tau este "nu", nu se poateestima ce parere vei avea depre propriul tau copil, ci doar poate scoate la iveala atitudinea ta fata de viata de parinte.

Care crezi ca e perioada critica de varsta la copii? In jurul copiilor de ce varsta te simti cel mai confortabil? Daca crezi ca exista operioada critica sau ca intre anumite varste este mai dificila cresterea unui copil, atunci trebuie sa te gandesti ca a fi parinte necesita sacrificii si este o alternanta intre perioade usoare si dificile odata cu trecerea copilului de la o varsta la alta.

Care crezi ca sunt indatoririle tale ca parinte? Aceasta intrebare va dezvalui daca esti gata sa devii parinte si daca ai toate calitatile necesare sa incepi viata de mamica.

Cum te descurci cu stresul? Studiile au aratat ca nivelul tau de streseste resimtit de copil si in capacitatile tale de a reactiona in unelemomente. Daca ai probleme cu stresul, inainte de sarcina este momentulpotrivit sa inveti sa te autocontrolezi si sa invingi stresul.

Care sunt asteptarile tale ca parinte? A fi parinte nu este intotdeuna usor; vor fi momente mai grele si dezamagiri, iar copilul tau poate sa nu ajunga asa cum ti-ai dorit.

Care sunt temerile tale? Multe aspecte ale vietii de parinte te potsperia la inceput. Responsabilitatile care vor aparea odata cu venireape lume a copilului trebuie sa le ai in vedere inainte de sarcina si arfi bine sa le discuti cu familia ta.

Cat de mult vrei sa urmezi exemplul parintilor tai? Cat de diferita de ei vrei sa fii? Parintii nostri sunt cateodata cele mai bune exemple de urmat in cresterea unui copil. Unele lectii pe care le-am invatat de laei sunt bune, altele nu. Insa tu vei hotari singura care sunt lucruriled e urmat de la ei si ce ai vrea sa schimbi in educatia si cresterea copilului tau.

Care este mesajul perceput de tine in copilarie despre cum ar trebui safie un parinte? Aceasta intrebare te va ajuta sa-ti examineziasteptarile ca parinte si sa elimini temerile si nesiguranta.

Istoria familiala

Intrebarilereferitoare la istoria familiala te pot ajuta sa descoperi unelesentimente care te opresc in luarea deciziei de a deveni parinte.

Care sunt amintirile talecele mai placute din copilarie? Ce nu ti-aplacut in copilarie? Daca inca nu esti hotarata sa fii mama, acestlucru poate avea legatura cu un moment trist sau care ti-a marcatcopilaria sau cu unele probleme nerezolvate. Incerca sa gasestimotivatia si daca acestea au vreo legatura.

Ce apreciezi cel mai mult la parintii tai? Cu ce crezi ca au gresit incresterea ta? Gandeste-te ce ai vrea sa schimbi la copilul tau dineducatia pe care ai primit-o de la parintii tai si ce ai vrea sapastrezi.

Te-a marcat ceva in copilarie (imbolnavirea unei rude sau persoanedragi, moarte sa)? Aceste suferinte te pot urmari toata viata, chiar tepot influenta in luarea deciziei de a deveni parinte.

Lucrurile importante din viata ta

Acestset de intrebari iti identifica valorile personale pe care le veiinsufla copilului tau ca parinte. Te vor ajuta de asemenea sa observidiferentele de mentalitate intre tine si partenerul tau.

Ce invataminte vrei sa transmiti copilului tau? Pune accent pediscutiile cu copilul tau si fa-l sa inteleaga rolul tau in viata lui.

Care sunt prioritatile? Ai vrea, de exemplu, sa urmeze studiisuperioare? De multe ori, ca parinti, avem unele asteptari legate decopilul nostru inainte ca el sa creasca. Trebuie ca de la inceput saiti pui aceste intrebari pentru a-ti indruma din primii ani copilul inacest sens.

Cum crezi ca trebuie facuta educatia copilului tau? Discutand cupartenerul din timp despre educatia copilului, te poate ajuta sastabilesti unele limite si cum vei preveni unele probleme din viatacelui mic.

Schimbarile care vor aparea

Discutacu alti parinti si cere-le sfaturi referitor la venirea pe lume a unuicopil. Cum te influenteaza? Nu trebuie sa iei intotdeuna in considerarece spun altii, insa poti asculta parerile unor parinti maiexperimentati care te vor pregati pentru viitor.

Cine te va ajuta la cresterea copilului? Este dificil sa cresti singuraun copil, dar nu este imposibil. Mediul in care va creste copilul taueste foarte important si influenta persoanelor din jurul lui, se vareflecta in comportametul de mai tarziu.

Ce faci in timpul tau liber? Ce faci cand esti ocupata? Ca parintetrebuie sa-ti asumi riscul ca nu vei mai putea face orice si oricandfara sa iei in considerare efectul pe care-l va avea asupra copilului.

Cum crezi ca se va schimba viata ta? Schimbarile sunt majore. Multiparinti spun ca totul se schimba in bine, altii regreta timpul, energiasi dorintele pe care le aveau inainte. Asa ca gandeste-te bine inaintede inceperea vietii ca parinte.

Taguri:

Va multumim ca ati votat acest articol!

pe aceeasi tema...

Testele de sarcina

top cautari ale zilei

cele mai noi articole

Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea a 2-a
La ce sa ma astept daca alaptez? Schimbarile hormonale de dupa nastere ...
Transformarile fizice ce apar dupa nastere - partea 1
Cât va dura pana ce uterul se va micsora? Inainte de nastere uterul...
Somnul din timpul zilei - elementele de baza
Somnul este vital pentru sugari şi copiii mici, ale căror creiere şi organisme...
Vaccinurile copilariei
Vaccinurile sunt concepute pentru a proteja împotriva unor boli grave, de la...
34 de lucruri care se schimba cand devii mamica
Ce anume se schimba cand ai un bebelus? Sau mai bine spus: ce nu se shimba?! Am...